Матча — це зелений, порошковий чай, який є невіддільною частиною традиційного чаювання в Країні сонця, що сходить. Готовий напій має привабливий яскраво-зелений колір і терпкий смак із легкою гіркуватістю. Виробляють чай із добірної сировини, витриманої деякий час далеко від сонячних променів. Такий спосіб зрощування чайного листя дає змогу зберегти максимум поживних і смакових властивостей.
Матча — це справжній вітамінно-мінеральний коктейль. Одна чашка напою може заповнити істотну частину денної добової потреби таких мікроелементів, як:
йод;
тіамін;
ретинол;
пиридоксин;
аскорбінова кислота;
кальцій;
залізо;
магній;
фтор;
калий.
Спосіб заварювання чаю матча:
Підготуйте необхідні інструменти: чашу для чаю (чаван), спеціальну віночок для збивання чаю (годинник), маленьке ситечко або сито для просіювання порошку, традиційну дерев'яну ложку (частоку) для вимірювання порції чаю матча.
1. Прогрійте чашу для чаю, залийте її гарячою водою й залиште на кілька секунд, потім вилийте воду.
2. Візьміть чашку-ложку (годинник) і відміряйте приблизно 1-2 грами чаю матча (приблизно половини ложки) й акуратно перекладіть його в ситечко або сито.
3. Просійте порошок чаю матча через ситечко або сито в підготовлену чашу для чаю. Це допоможе позбутися грудочок і надати чаю більш гладку текстуру.
4. За допомогою вінчика для збивання чаю (годинника) акуратно збийте чай матча та гарячу воду в чаші. Рухи мають бути легкими та плавними, щоб утворилася піна, і чай став однорідним.
5. За бажання можна додати невелику кількість гарячої води (приблизно 60-70 мл), щоб розбавити напій і досягти бажаної консистенції.
Чай готовий! Традиційно його п'ють маленькими ковтками, насолоджуючись його унікальним смаком і ароматом.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 200 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 659 ₴