Зелений китайський Пуер Шен
Молодий Шен Пуер, який має сильну енергію ци. Прекрасно витримує витримку в сухому приміщенні за кімнатної температури. Особливість цього зеленого китайського пуеру — що більше часу витримки, то м'якший буде смак. З віком його якості будуть розвиватися. Високогірна сировина зібрана на висоті 1600-1800 метрів у провінції Юньнань, у районі Сишуанбаннаї й оброблена традиційними методами.
У смаку чаю є легка гіркуватість, аромат — квітковий, типовий для Шен Пуєра.
Історія виникнення пресованого Пуера бере свій початок у Давньому Китаї. Там уперше почали виробляти пресований чай. Пресували його у формі цеглинок, як подушку під голову та у формі піал або гнізд. Це зумовлювалося зручністю зберігання й перевезення. Також Пуер пресували, оскільки в пресованому вигляді ферментація в чайному листі не припиняється.
Чай Шен Пуер корисний із першої чашки
Зелений чай пуер цінують не тільки за оригінальний смак. У китайській народній медицині чайне листя використовують для приготування лікарських настоїв. Навіть одна чашка цього напою сприятливо впливає на організм. Однак у всьому потрібна міра. Щоб не викликати чайного «п'яніння», тобто перевезення нервової системи, рекомендуємо пити не більш ніж 2-3 чашки на день.
Чим корисний чай пуер зелений:
покращує роботу кишечника;
нормалізує стан ендокринної системи;
підвищує імунітет;
допомагає впоратися з застудою, має протизапальну дію;
насичує організм вітамінами, ферментами, мінералами;
сприяє схудненню завдяки сечогінному ефекту;
знімає втому, підвищує концентрацію уваги та працездатність.
Китайський чай Шен Пуер не випадково називають «напій молодості»: його регулярне вживання прискорює регенерацію клітин. У косметології чайне листя й настій використовуються для приготування омолоджувальних масок і кремів. Під впливом компонентів чаю шкіра зволожується, очищається й згладжується.
Якщо хочете відчути себе імператором династії Тан, тоді заваріть чай Шен Пуер за всіма правилами. Йдеться не про традиційну чайну церемонію, а про тонкість заварювання китайського зеленого чаю. Адже можна витратити час і гроші, знайти оригінальний Пуер Шен, купити та зіпсувати неправильним приготуванням.
Як правильно заварювати пуер:
підготувати посуд: порцеляновий або глиняний чайник обполоснути окропом;
насипати чай: 1/5 частина об'єму заварника;
підігріти воду до 80-95 °C: чим «дорослі» Шен Пуер, тим гаряче має бути вода;
налити воду в чайничок і відразу злити: це потрібно, щоб змити пил із чаїнок і «розбудити» чай;
знову залити воду, витримати 15-20 секунд і відразу розлити напій чашками; важливо не перетримати заварку, інакше з'явиться гіркота, від якої вже не позбутися;
Чай Шен Пуер заварюють 8-9 разів, з кожним новим проливанням час настоювання збільшують на 5-10 секунд. Повністю листя розкривається тільки після 5-7-го проливання.
Приємного чаювання.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Тип чаю | Чай Пуер |
Вага | 357 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 659 ₴