У Китаї вважається, що справжній пуер має мати три аромати: суха заварка має свій аромат, заварений чай — свій і навіть після того, як чай був багаторазово заварений і випитує в піалі або чашці, що однаково має залишатися його божественним ароматом.
Витримана шу пуер 2013 року зроблена з чайної сировини, зібраної з дерев, вік яких становить понад 100 років. Чайні сади розташовуються на висоті 1800 метрів, у провінції Юньнань. Така високогірна сировина має високу якість, що й надає чаю такого насиченого смаку та довгого посмаку. Зрілий і потужний чай чудово тримає витримує велику кількість проток.
Способи приготування
Приготувати шу можна двома способами: варіння на вогні та настоювання. Пам'ятайте, що цей пуер сильно пресований китайський чай, який може знадобитися додатковий час на промивання та розпушування.
Спосіб заварювання Варка
Варка чаю на вогні надає напою особливого смаку й аромату. Важливо стежити за процесом варіння, щоб не пересушити або навпаки не перетравити чай.
Цей спосіб заварювання чаю ділитися на такі етапи:
1. Залийте воду в ємність і поставте на вогонь. Для шу пуера рекомендується використовувати м'яку та очищену воду, якщо це можливо.
2. Коли вода почне кипіти, додайте листя шу пуеру. Рекомендоване співвідношення: 10-15 г на 1000 мл води.
3. Зачекайте кілька секунд, поки вода знову не почне кипіти, потім зніміть каструлю з вогню.
4. Зачекайте, поки бульбашки зупиняться, а потім знову поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння.
5. Повторіть цей процес двічі-тричі, поки чай не розкриється й не віддасть свій аромат.
6. Обережно процідіть чай через сито або друшляк у чашку або чайник.
За бажання можна повторити процес заварювання кілька разів, збільшуючи час заварювання для кожної наступної партії.
Спосіб заварювання настоюванням
1. Спочатку потрібно прогріти чайний посуд.
2. Покладіть сухий чай у співвідношенні 3-5 г заварки на 150 мл окропу.
3. Залийте чайне листя водою і відразу ж зливайте. Це потрібно, щоб змити пил із чайного листя й "пробудити" чай.
Кожен наступний проливання заварювати впродовж 5-15 секунд із поступовим збільшенням часу.
Інформація для замовлення
- Ціна: 825 ₴