
Темний чай Хейча, у кошику 500 г, розсипний темний чай Аньхуа 1999 року, автентичний китайський чай
1 319 ₴
- В наявності
- Код: 0299
+380 (67) 236-39-99
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.
Хей Ча (hei cha) це постферментований сорт китайського чаю. Під час виготовлення якого використовується особлива техніка вологого складання (Во Дуй), а також «грибкова» ферментація. Хей Ча є повністю окисленою сировиною. Щоб не сплутати з чорними Шрі-Ланкийським і Індійським чаюми, його називають «темним».
Про появу Хей Ча існує гарна легенда. Шовковим Шляхом йшов чайний караван і потрапив під сильний злив. Найнаймовірніше листя стало марним, і купці залишили його в сховищі. Через рік до села Ху Нань прийшла хвороба і торговці вирішили віддати жилам той самий «спіраний» чай. Після вживання відвару чаю хворі стали видужувати. Так цей чай став неоціненним, а багатії готові були віддати за нього величезні гроші.
Виробляють Хейча в різних провінціях: Сичуань, Хунань, Аньхуа, Хубей, Гуансі, Юньнань.
Цей Хенча 1999 року зроблений із чайної сировини з чайних полів, розташованих на схилах гори Фужун у провінції Аньхуа. Поля цієї місцевості вирізняються особливо багатою на мінерали тилітним ґрунтом, віком 700 мільйонів років. Теруар навколо гори Фуронг є батьківщиною китайського чаю «сибао», який має тисячолітню традицію.
Хей Ча виготовляється з великих і середніх листя з чайних дерев кущових і прямодульних форм. Технологія виготовлення схожа, проте вирізняється деякими деталями для кожного сорту. Технологія виробництва цього шу пуеру така:
1. Збирання листя (сира хейча).
2. Після збору листя сушить і пропарюють, щоб зупинити окислення.
3. Окислене листя чайного дерева проходить процедуру вологого скирдування. Так вони спеціально зазнають впливу великої вологості, кількість якої контролюється фахівцями фабрик. «Грибкова» ферментація імітує умови перевезень у битвах, під час яких раніше дозрівал Хей Ча. Деякі сорти сушать над димом хвойних колод. Такий чай виходить із деревно-солодким, що не зв'язує смаку.
4. Стінки клітин руйнуються за допомогою декількох етапів прокатки, щоб полегшити ферментацію.
5. Чай висушують і обсмажують партіями, щоб отримати проміжний продукт сирої хейча.
6. Потім сирий хейча сортується за якістю, а дрібні частинки та шматочки відфільтровуються.
7. Потім листя сортують за кольором і змішують, щоб забезпечити збалансований смак і рівномірну ферментацію.
Щоб смак темного чаю повністю розкрився, його потрібно правильно заварити.
Спочатку прогрійте посуд: залийте в нього окріп, поки він не поллється через край. Накрийте кришкою, потім вилийте воду.
Укладіть на дно заварку в співвідношенні 5-8 г чаю на 150 мл води. Залийте окропом заварювання (95 °C), але це ще не чай. Першим проливанням ви маєте промити чайне листя, змити пил.
Усі наступні проливання рекомендується заварювати впродовж 5-15 секунд.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 1 319 ₴