Пуер Шен — чай вищої проби, що пройшов оброблення за традиційною технологією, за допомогою сушарки на сонці та витримку, що пройшла впродовж семи років. Має м'який обволікальний смак із квітковими нотами та приємним посмаком. Настій виходить в'язкий, з благородними відтінками бурштину.
У шен пуері дуже важлива якість сировини, його вік і правильне оброблення. Чайна сировина збирається на висоті 1500-1800 метрів і сортуються вручну. Процес оброблення складається з таких етапів:
1. За правилами верхні та нижні листя відривають разом із нитками.
2. Далі листя просушуються на сонці.
3. Після сушіння на сонці чайне листя випаровуються і злегка просмажуються на печі. Упродовж процесу обсмажування чайне листя перемішують руками, щоб вони рівномірно висушилися.
4. Далі починається процес окиснення аркушів — їх мнуть на рівній поверхні, щоб почався процес виділення соку.
5. Уже ферментований чай висипають на рівну поверхню і знову сушать на сонці або під навісом упродовж дня. У такому вигляді листя вже придатне для заварювання.
6. Наприкінці процесу оброблення готовий чай пакують у мішки та відправляють у металеву форму. Вже там за допомогою випаровування та пресування, листям надає потрібної форми. Приблизно 2 дні чай лежить у теплому приміщенні.
7. Після цього чай загортають у паковання і відправляють на склад.
Як правильно заварювати кен пуер
Щоб повністю насолодитися смаком цього кен пуеру, треба дотримуватися деяких правил заварювання:
1. порцеляновий або глиняний чайник обполоснути окропом;
2. пропорції для заварювання — 3-5 г чаю на 150 мл окропу;
3. підігріти воду до 80-95 °C: чим «доросліше» Шен Пуер, тим гаряче має бути вода;
4. залити чай водою і відразу злити — це потрібно, щоб змити пил із чаїнок і «розбудити» чай;
5. знову залити воду, потримати впродовж 5-15 секунд.
Цей льон із роками стає м'якшим, делікатнішим і смачнішим. Спробувавши раз, ви не зможете забути його смак.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 357 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 659 ₴