Чай китайський білий Фудин урожай 2014 року
У китайській провінції Фуцзянь є маленьке місто Фудин — це батьківщина білого чаю. Спосіб приготування білого чаю Фудин — найдавніший спосіб приготування чаю взагалі. Фудин дуже ніжний чай із делікатними смаками та впливом.
Чому білий? Причиною назви став колір бруньки, покритої пухнастими ворсинками. Ідея білих сортів — зберегти початковий вигляд чайного листя, що росте на кущі камелії, зберігши в ньому всю природність і мінімізувавши вплив людини.
Наша енергія згоряє в вогні стресу та повсякденної метушні. А це шкодить здоров'ю. Чай допомагає заспокоїтися й упорядкувати думки, а отже, зарядитися силами та гармонійно балансувати між зовнішнім і внутрішнім світом. Особливо чарівно умиротворюють білі сорти. Вони легкі та ніжні, а тому розслаблюють і гармонізують, не викликаючи водночас стрибків тиску та інших неприємних речей.
У сфері приготування білого чаю теж не обійшлося без стереотипів. Є, наприклад, переконання, що він, як і зелений, найкраще розкривається в порцеляні та склі. Глиняний чайник — невідповідний для нього посуд. Ще одна думка, що чим менш ферментований чай, тим менше має бути температура води.
Все це відносно. Не забувайте, що приготування білого чаю — процес творчий, а його дегустація — не тільки насолода, а й вивчення. Експериментуйте: пробуйте заварювати різні сорти в різному посуді, за різної температури. Наприклад, Бай Хао Інь Чжень добре розкривається у воді 100 градусів і ідеально підходить для варіння на вогні.
А ось воду краще брати фільтровану або джерельну: на її основі напій буде смачнішим, ароматнішим і кориснішим.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Білий чай |
Упаковка | Паперовий пакет |
Форма випуску | Пресований |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 300 |
Урожай | 2014 |
Інформація для замовлення
- Ціна: 559 ₴