Часто в чайних магазинах можна струситися пуер у мандарині — пуер зручної форми, який легко заварювати, адже його не потрібно колоти спеціальним ножем, відміряти грами тощо. А як щодо пуера в помело? Помело вважається найбільшим фруктом серед цитрусових, його біла м'якоть з гіркуватістю й аромат скидається на грейпфрут.
На чайній фабриці Менхай (Xishuangbanna Menghai Tea Industry Co., Ltd) вирішили поєднати міцний шу пуер і помело. Виробляють цей чай так: помело очищають від м'якоті, висушують, після цього в нього кладуть чай, сушать і ферментують. Завдяки такому обробленню чайне листя насичується цитрусовими оліями та набуває яскравого фруктового аромату.
Заварювання пуеру складається з таких етапів:
1. Нагрійте свіжу (бажано відфільтровану) воду до температури 95-100 °C.
2. Візьміть необхідну кількість чаю (рекомендовані пропорції: 3-5 грамів чаю на 150 мл окропу).
3. Покладіть листя чаю в посуд для заварювання.
4. Залийте листя гарячою водою та вилийте. У такий спосіб ви "пробудите" чай.
5. Знову залийте чай окропом і дайте настоятися впродовж 5-15 секунд.
6. Розлийте чай і насолоджуйтеся.
Шу витримує кілька проливів, час заварювання кожної подальшої проливання рекомендується збільшувати.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Додаткова обробка | Ферментація |
Подарункова упаковка | Ні |
Розмір чайного листа | Крупнолистовий |
Склад чаю | Моночай |
Тип чаю | Чай Пуер |
Упаковка | Поліетиленовий пакет |
Форма випуску | Розсипний |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 140 г |
Кількість в пакованні | 1 |
Країна-виробник товару | Китай |
Інформація для замовлення
- Ціна: 889 ₴