Чай синій Анчан вирощують у Таїланді. Його блакитні квіти традиційно використовувалися для приготування яскраво-синього настою. Цей трав'яний відвар має м'який солодкий смак і використовується для ароматизації та фарбування десертів, а також для приготування блакитного рису.
Синій або блакитний чай — це напій, який готується з квітів рослин, що належать до бобових культур. Батьківщиною росту вважається Південно-Східної Азії. Найчастіше люди дізнаються, що таке синій чай, під час відвідування Таїланду. Гілки рослини можуть досягати 3-4 м. Здебільшого у культури поодинокі квіти, але можуть бути невеликі суцвіття. Забарвлення пелюсток, з яких роблять чай, може змінюватися від блідо-бузкового до темно-синього кольору.
Напій цінується тайцями та туристами не за смак або колір, а за користь для здоров'я.
Як заварювати Анчан:
Оптимальний рецепт — 4 чайні ложки Анчана (приблизно 20 бутонів) на 400 мл води
Щоб напій не горчив, сировину потрібно заварювати кип'яченою водою 85-90 °C. Перву заварку треба злити
Залив бутони вдруге, треба вичекати 5 хвилин і можна розливати напій чашками
Заварку допустимо використовувати 2-3 рази, від цього смак не стане гіршим
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 100 г |
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Склад чаю | Збір |
Форма випуску | Розсипний |
Користувацькі характеристики | |
Тип смакового інгредієнта | Трав'яний, Квітковий |
Тип чаю | Синій чай |
Інформація для замовлення
- Ціна: 460 ₴