Пуер китайський Chenxiang Golden Brick
Пуер отримують способом природного або штучного старіння чайного листя. Чай дозріває під впливом цвілевих грибів роду Аспергіл. Так він набуває свого фірмового «земляного» аромату і темно-коричневого кольору.
Листя збирають на півдні Китаю з юнінаньського чайного дерева. Пуер проходить максимальний ступінь ферментації. Обробляється він сильнішим, ніж зелений або червоний чай, який ми звикли пити.
Користь Пуера
Китайці кажуть, що Пуер виліковує від 100 хвороб. Деякі з його лікувальних ефектів підтверджені клінічними дослідженнями. Корисні властивості чайного листа посилюються після ферментації.
Китайський чай містить вітаміни, мінерали, амінокислоти, антиоксиданти, поліфеноли.
Ці сполуки впливають на організм комплексно: поліпшують імунітет, нормалізують обмін речовин, знижують рівень холестерину. Антиоксиданти та біофлавоноїди очищають організм від токсинів, шлаків. Кальцій зміцнює кістки, волосся й нігті. Фосфор, магній, калій покращують мозкову активність. Настій чайного листя використовують для схуднення на додаток до дієт і фізичних навантажень.
Загальні корисні властивості
Завдяки своєму складу чай сприятливо впливає на весь організм:
тонізує, знімає втому, підвищує працездатність, покращує увагу;
зміцнює стінки судин, знижує ризик інсультів, інфарктів і тромбозів;
покращує роботу шлунково-кишкового тракту, прискорює засвоєння жирів;
виводить з організму токсини, вільні радикали, шлаки;
допомагає наростити м'язову масу, скинути зайву вагу, але в поєднанні з фізичними навантаженнями та дієтою.
Для отримання оздоровчого ефекту Пуер треба вживати регулярно, але в помірних кількостях.
Чай-таблетка
Такий різновид не заварюється відразу. Насамперед розминається таблетка і тільки після цього кладеться в спеціальний чайничок, заливається гарячою водою. За кілька хвилин рідина зливається, щоб очистити чайні листочки. Далі, вони знову заливаються тепло-гарячою водою й настоюються приблизно 4-5 хвилин.
Який має бути температура
Пуер не заварювати крутим окропом, оскільки це перешкоджає розкриттю смаку. Зазвичай, вода нагрівається до 90-95 градусів. За такої температури вдається зберегти корисні компоненти, що входять до складу.
Кількість заварювань
Парадоксально, але з кожним наступним заварюванням смакові характеристики напою стають яскравішими та насиченішими. Всього допускається до 20 заварювань (але оптимальними вважаються 5-6 циклів), водночас тривалість настоювання має збільшуватися.
Правила чаепитий
Дія на організм залежить від коректності вживання. Щоб уникнути негативних побічних ефектів, дотримуйтеся таких правил чаювання:
Не пийте натщесерце, оскільки це може призвести до розвитку печії, що виникає у шлунку.
Відмовтеся від будь-яких добавок (цукри, топінгів, сиропів тощо), оскільки вони не тільки знижують рівень корисності, але й спотворюють смакові характеристики.
Крім того, рекомендується відмовитися від вживання напою на ніч — його енергетичні властивості можуть спровокувати безсоння.
Інформація для замовлення
- Ціна: 599 ₴