Ча Хуа Ши в дослівному перекладі означає «чайні скам'янілості». У цього унікального чаю багато назв: «Викопаний чай», «Золотий Бухуан», «Чайні камінці, «Чайні скам'янілості», "Битове Срібло".
Насправді, Ча Хуа Ши — це пуер «Старі чайні голови», що пройшли тривалішу ферментацію й має щільнішу текстуру. Старі чайні голови виробляються на стадії ферментації пуеру. Коли чайне листя перевертаються в купу, пектин у чайному листі прилипає до деяких із них і утворює невеликі грудочки. Це і є «Старі чайні голови».
Ча Хуа Ши є щільно спресованими, досить твердими грудочками, схожими на камінчики, у яких неможливо розгледіти чайне листя. Поверхня їх гладка, злегка блискуча.
Під час заварювання вони добре тримають форму та не втрачають об'єм.
Колір настою: темно-червоний, з коньячним відливом.
Смак і аромат: насичений, без гіркоти, солодкуватий, з ароматом запашного (клейкого) рису.
Спосіб заварювання:
Для заварювання потрібно 3-5 грамів заварювання на 120 мл гарячої води. Температура води має бути 95-100 °C. Час заварювання 10-60 секунд на одну протоку, після чого окроп виливається й заливається нова. Чай витримує до 12 проток.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 250 г |
Подарункова упаковка | Ні |
Розмір чайного листа | Середньолистовий |
Склад чаю | Збір |
Тип чаю | Чай Пуер |
Упаковка | Скляна банка |
Форма випуску | Пресований |
Інформація для замовлення
- Ціна: 549 ₴