
Молодий чай Хейча, 2022 року, Внутрішня Монголія, плитка 1500 г, темний китайський чай
1 760 ₴
- Немає в наявності
- Код: 0321
+380 (67) 236-39-99
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Молодий монгольський чай Хей Ча 2022 року це ексклюзивний сорт чаю, вирощений у прекрасних чайних садах. Чай являє собою плитку вагою 1500 г, виготовлену з ретельно зібраних чайного листя.
У Монголії до чаю належать з особливою повагою і трепетом. Його цінують за незвичайний смак, цілий набір лікувальних властивостей, здатність покращувати настрій, втамовувати не тільки спрагу, але й голод. Рецепт чаю монголи свого часу запозичили в Китаю, доповнили його своїми інгредієнтами, отримавши рецепт традиційного монгольського чаю, який передають із покоління в покоління. Монгольський чай із молоком і сіллю — це традиційне поєднання. Його готують із цегли або плит зеленого чаю, від яких відламують шматки, перед процедурою заварювання їх подрібнюють. Гарний чай можна відрізнити за величиною листя. Найкращими вважаються велике суцільне листя, яке забезпечує насичений смак і міцність.
Є два поширені способи заварювання чаю Хей Ча
Заварювання варіння:
1. Візьміть шматочок чаю Хей Ча й акуратно розламайте його на невеликі шматочки.
2. Покладіть чай у ємність для варіння.
3. Нагрійте воду, поки вона не почне кипіти.
4. Залийте чай гарячою водою (приблизно 1000 мл на 10-15 грамів чаю), накрийте кришкою.
5. Зачекайте трохи, що чайпинився.
6. Після настоювання, акуратно вийміть кришку, і ваш чай готовий до вживання.
Чай Хей Ча можна заварювати кілька разів, збільшуючи час настоювання під час кожного подальшого заварювання.
Заварювання настоюванням:
1. Візьміть 5-8 грамів чаю Хей Ча й акуратно розламайте його на невеликі шматочки.
2. Покладіть чай у посуд для заварювання.
3. Нагрійте воду до температури приблизно 95-100 °C.
4. Залийте чай гарячою водою (приблизно 150 мл на 5-8 г) і накрийте кришкою.
5. Залиште чай настоюватися впродовж 15-30 секунд, щоб він розкрив свої аромати та смак.
6. Після настоювання акуратно розлийте чай у чашки для сервірування.
Чай Хей Ча можна заварювати кілька разів, збільшуючи час настоювання під час кожного подальшого заварювання.
Традиційний спосіб заварювання калм'якого чаю:
Частина плити розтирають у порошок, потім заливають холодною водою. Оптимальна пропорція: на 1 літр води 2-3 ст. ложок чаю. Суміш доводять до кипіння, додають кілька склянок молока, грам 50 борошна, пересмаженої на олії, чайну ложку топленої олії. Варять чай до загуснення, додаючи сіль до смаку, будь-якої крупи.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 1500 г |
Інформація для замовлення
- Ціна: 1 760 ₴