Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
2 відгуків
+380 (67) 236-39-99
Інтернет магазин 303
Кошик

Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 рік пресований

409 ₴

  • Немає в наявності
  • Код: 0002
Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 рік пресований
Чай чорний китайський Пуер Шу 250 г 2016 рік пресованийНемає в наявності
409 ₴
+380 (67) 236-39-99
+380 (67) 236-39-99
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Шу пуер 2016 року — оригінально представлений сорт пуеру, що вирізняється яскравим смаком і незвичайним поданням. Це особливий різновид чаю, який виробляється тільки в Китаї за унікальною технологією. Зібране листя піддають процесу природного старіння. Зі списку «шесті великих китайських чаїв» Шу пуер — наймолодший. Рецепт виготовлення з'явився в 70-х роках минулого століття і стрімко завоював популярність у Піднібесні та Європі. Особливість чаю в процесі прискореної ферментації. Завдяки цьому купаж не потребує тривалого дозування. Попри те, що Шен з'явився на кілька століть раніше, Європейці віддають перевагу «чорний» варіант. У нього більш напористий, зрозумілий смак і доступна вартість, яка не настільки залежить від віку. КОЖЕНИЙ ПУЕР ВІДЧУЄТЬСЯ ВІД ЗЕЛЕНОГО Перший пуерний чай назвали Шен (生) — зелений, молодий, новий, ще не достиглий. Його пресували в млинці або цеглу та надсилали на продаж. Епіцентром виготовлення стала провінція Юньнань. Звідси вантаж слідував знаменитим чайно-лосадичним шляхом, подорож тривала мінімум 3 місяці. Товар потрапляв під злив, сирел, висих під променями сонця. Тривала ферментація не псувала смак. Навпаки — він стає темнішим, ароматнішим. У XX столітті попит на китайський напій виріс і це стало ударом маваш для фабрик, вони не встигали випускати Шен, який дозрів місяці. Спосіб пришвидшити старіння винайшли в 1970-х. За однією з версій Куньмінська фабрика сховища запаси товару на вулиці під брезентом. Під час дощу під нього просочилася волога, що утворює всередині мікроклімат, змусив чай дозріти швидше. Технологи Менхайської та Куньмінської фабрик адаптували принцип прискореної ферментації. Так з'явився Шу пуер (熟) — чорний, готовий, достиглий. Серед перших був купаж 7262 від фабрики Менхай. Відтоді так стали зазначати спосіб виробництва пуеру — Шу (природна ферментація) або Шен (пришвидшена). Україна теж звикла до такої класифікації. Хоча жителі віддалених деревин Піднібесний зістарений зелений пуер ще можуть називати Шу. Китайський чай Шу-пуер темний, із шоколадними чаїнками та золотистими нирками. Аромат із нотами осіннього лісу, горіха, чорносливу, кураги. Настій бурштинового, нафтового кольору, залежить від концентрації. У смаку відтінки деревної кори, землі, горіхової шкірки, сухофруктів, шоколаду. Якщо в сухому або завареному продукті неприємні ноти цвілі, риби, вологого підвали — це не норма. Можливо, запаси сховища з порушенням технології. На смак впливають особливості рецепта, співвідношення листя з нирками, сировини різних плантацій, років збирання. Іноді брендові рецепти фабрик Менхай, Сягуань, Хайань намагаються копіювати, щоб отримати напій із таким же характером. Чай прискореної ферментації не змішують зі штучними інгредієнтами, ароматизаторами. Виріб використовують натуральні пелюстки чайної троянди, хризантеми. Або фасують у висушену шкірку мандарина, лайма. Пити його бажано без цукру або інших підсолоджувачів. Свіжий настій залишає приємний медовий посмак. Поєднується з горішками, сухофруктами. П'ЯТЬ ДРАГОЦЕНСТІВ Аромат: Містить землисті нотки, які згодом зникають і починають проявлятися аромати горіха, дерева, карамелі, шоколаду. Смак: Є легкі шоколадні та горіхові нотки. Настій: Має темний непрозорий і навіть коричнево-червоний колір і навіть деяку густоту. Аркуш: Пресоване листя темного кольору в бамбуковому листі. Посмак: Солодкуватий, довгий, густий і соковитий із приємними відтінками. ЯК ЗАВАЖАТИ Температура води: 95-96 градусів Дозування: 1 плитка/350 мл Перша заварка: Настояти 2-3 секунди та злити Друга заварка: Настоювати 25-30 секунд Наступні заварки: Кожну подальшу заварку збільшити час настоювання на 5-10 секунд Корисні властивості Чай містить вітаміни (C, групи B) і мінерали, сприяє зміцненню судин, покращує травлення й обмін речовин, допомагає у разі схуднення, полегшує похмільний синдром і бадьорить. Ви можете заварювати Пуер до 10 разів. приємного чаювання! Приємного чаювання.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 409 ₴

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner