Банка деформирована
Ті Гуань Інь — це великий листовий, напівферментований улун. У Китаї його відносять до синьо-зелених або бірюзових чаїв. Ті Гуань Інь займає положення між зеленим і червоним (чорним) чаєм. Для його виробництва використовують більш зріле чайне листя, ніж для зеленого чаю, а слабка, порівнюючи з чорним чаєм, ферментація дає змогу зберегти вітаміни та танін, а також надає йому унікального смаку та яскраво-виражений пряно-фруктовий аромат.
Молочний улун отримав свою назву через ніжний вершково-карамельний аромат. Цей аромат досягається за допомогою оброблення чайного листа молочним екстрактом на фінальній стадії виготовлення. Аромат справжнього молочного улуну не має збивати з ніг і бути солодко-приторним. Правильний улун подарує ніжний і тонкий шлейф, який доповнить багатий смак якісного зеленого чаю.
Цей Гуань Інь упакований у бляшану банку, об'ємом 250 г. Паковання має не тільки естетично привабливий дизайн, але й захищає чай від шкідливого впливу світла, вологи та запахів, зберігаючи його свіжість і якість упродовж тривалого часу.
Про винахід тегуаньє існує легенда під назвою «Ван». Це ім'я вченого, який жив у Давньому Китаї. Він виявив незвичайні рослини під качалою Гуаньїнь у містечку Сіпин. Ван приніс викопані рослини додому, почав їх вивчати та вирощувати. Згодомчений зрозумів, що з листя можна робити чай. Одного разу до Сіпину прибув імператор Цяньлун. Вчений Ван подарував правителю новий чай. Імператор був настільки вражений смаком напою, що слухав вченого, якийніс історію його відкриття й вирощування. Той самий день Цяньлун дав чаю назву Те Гуань Інь, на честь назви скелі, де його виявив Ван.
Як заварювати
Прогрійте посуд: залийте в нього окріп, поки він не поллється через край. Накрийте кришкою, потім вилийте воду.
Покладіть на дно заварку в співвідношенні 3-5 г чаю на 150 мл води. Залийте чай окропом (95 °C), але це ще не чай. Першим проливанням ви маєте промити чайне листя, змити з них пил.
Усі наступні проливання рекомендується заварювати впродовж 5-15 секунд, поступово збільшуючи час заварювання, залежно від ваших уподобань.
Вкус и аромат
У чаї тигуаньйон відчувається м'якість весни, квітів і ледь помітна терпкість. У середині чаювання чітко проявляють себе молочні та вершкові нотки, посилюється посмак, чай стає солодким. На всіх етапах є приємна маслянистість, що залишається на губах.
Також варто зазначити, що Те Гуань Інь — це чай, який можна заварювати кілька разів. Кожне заварювання розкриває нові шари смаку й аромату, даючи змогу насолодитися різноманітністю й багатством цього унікального напою.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Смакові інгредієнти | Натуральні |
Склад чаю | Моночай |
Користувацькі характеристики | |
Вага, г. | 250 |
Дата виробництва | 2024 |
Інформація для замовлення
- Ціна: 699 ₴